Doğu Karadeniz Tur Programı
Kalkış Yerleri: Saat 05:45 Sabiha Gökçen Havaalanında buluşma
PROGRAM
1 Gün: Trabzon - Santa Harabeleri - Hamsiköy - Zigana

Saat 05:45 de Sabiha Gökçen Havaalanında buluşma ve 07:50 İstanbul – Trabzon uçuşu. Trabzon Havaalanında bizleri bekleyen araç ve rehberimizle buluşma. Gezimize ilk olarak Santa Harabeleriyle başlıyoruz. "DAĞLARIN ZİRVESİNE SAKLANMIŞ CENNET" diye nitelendirilen Santa; dini, ticari ve kültürel önem taşıyan  yedi mahalleden oluşmaktadır. Bunlar; Piştofli, İhsanlı, Binatla, Çingallı, Goballı, Terzili, Zurnacılı isimlerini taşımaktadırlar. Bu mahalleler üç ayrı yamaç üzerine kurulmuştur. Bölgede halen irili-ufaklı bir çok kilise bulunmaktadır. Bunlar genellikle 1860-1870 yılları arasında inşa edilmiş, üç apsisli ve üç neflidir. Santa gezimizin ardından Dumanlı, Sarıtaş, Dilaver yaylalarını gezip Hamsiköy'e çıkıyoruz. Hamsiköy'de dinlenme imkanı ve akşam saatlerinde Zigana'daki otelimize yerleşme, akşam yemeği ve konaklama.



2 Gün: Karaca Mağarası - Tortum Şelalesi - Şavşat

Otelde alınan alınan kahvaltısının ardından Karaca mağarasını gezip 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü'nün sahibi olan Baksı müzesine gidiyoruz. Bayburt’un 45 km dışında, Çoruh Vadisi’ne bakan bir tepenin üzerinde yer alan müze, eski adıyla Baksı, bugünkü adıyla Bayraktar köyündedir. Bu sıra dışı müze, çağdaş sanat ve geleneksel el sanatlarına aynı çatı altında yan yana, iç içe yer vermektedir. Sergi salonları, depo müze, atölyeler, konferans salonu, kütüphane ve konukevi ile 40 dönümlük bir araziye yayılan Baksı Müzesi, Bayburt doğumlu sanatçı ve akademisyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın bireysel düşü olarak 2000 yılında filizlendi. Müze, başta sanatçılar olmak üzere çok sayıda gönüllünün katkısıyla yıllar içinde gerçek bir toplumsal projeye dönüştü. Müze gezimizin ardından Tortum Baraj gölünü izleyerek Tortum Şelalesi'ne gidiyoruz. Şelale harika bir atmosfere sahip. Şelalenin yanındaki merdivenlerden inerek şelaleyi izliyor ve bol bol fotoğraf çekiyoruz. Şelale gezimizin ardından Şavşat’ta ki otelimize yerleşme, akşam yemeği ve konaklama.



3 Gün: Şavşat - Artvin - Borçka Karagöl - Hopa

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Şavşat köylerini gezeceğiz. Otantik dokusu bozulmamış köylerin her biri birer tablo gibi. İlk durağımız Cevizli (Tibet) köyündeki Tibeti Kilisesini gezeceğiz. Yıkılmaya yüz tutmuş kilise ve köyü gezip burada çay içtikten sonra, Pınarlı (Suloban) köyünü geçip Genciyan Dağı dibinde bulunan Balıklı Göle gidiyoruz. Göl kenarında dinlenme molası sonrası Şavşat Karagöl'e geçiyoruz. Adeta bir orman karanlığına gömülmüş olan göl ve içindeki renkli balıklar büyüleyici bir güzelliğe sahip. Göl kenarındaki bir patikada kısa bir yürüyüş yaptıktan sonra Artvin’i kısa bir turlayıp Borçka Karagöl’e ulaşıyoruz. Bu doğa harikası gölde dinlenip günün yorgunluğu attıktan sonra Hopa’daki otelimize yerleşme, akşam yemeği ve konaklama.



4 Gün: Batum - Hopa

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Batum’a hareket. Ülkemizi Gürcistan'a bağlayan sınır kapısından Çoruh Nehri'nin Karadeniz'e dökülen yerine konumlandırılmış Batum'a giriş yapıyoruz. Sınırdan geçiş işlemlerimizi tamamladıktan sonra Batum’da ilk olarak küçük bir sahil kasabasında olan Gonio kalesini panoramik görüyoruz. Burada Ahalsopeli ve Adlia’yı birbirine bağlayan taş köprüyü Gonio Köprüsü’nün altından Çoruh Nehri’nin suları akarken, bizler kısa bir fotoğraf molası ardından Avrupa Meydanında göğe yükselen Kafkasların mitolojik yüzünü gösteren Medea Heykeli’ni görüp, sonrasında Piazza Meydanı’na gidiyoruz, Batum’un en güzel yerlerinden biri olan meydan Avrupa şehirlerinin meydanlarını anımsatıyor. Havayı saran taze kahve kokusu ile hoş bir atmosfer sunan meydanda verdiğimiz serbest zamanın ardından Tiyatro Meydanı’nda, Altın renkli Poseidon Heykeli’ni görüp fotoğraf molası veriyoruz. Tiyatro Binasını, Meryem Ana Katedrali’ni ziyaret ediyoruz. Sonrasında alışveriş için serbest zaman ve dönüş yolculuğu. Hopa’da ki otelimize dönüş, akşam yemeği ve konaklama.



5 Gün: Hopa - Rize - Trabzon - İstanbul

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Karadeniz’in muhteşem sahil şeridi boyunca ilerleyip Mençuna Şelalesini ziyaret ediyoruz. Sonrasında Rize şehir merkezinde panoramik bir tur ve alışveriş imkanı. Trabzon şehir merkezinde serbest zaman ve alışveriş imkanı sonrası Trabzon Havaalanına varış ve 22:45 Trabzon – İstanbul uçuşu ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://albatrosturizm.com/dogu-karadeniz

    Feyzullah mah. Bağdat cad. Kaptan sok. No:2 D:6 Maltepe/İstanbul
    0216 459 17 71


    Bu çıktı 29.03.2024 08:07 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.