Kapadokya Vadisi Tur Programı

BİR DOĞA HARİKASI KAPADOKYA

Kalkış Yerleri: 21:00 İncirli Alfemo önü, 21:30 Mecidiyeköy Eski Ali Sami Yen önü, 22:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi önü
PROGRAM
1 Gün: Ihlara Vadisi - Derinkuyu - Narlıgöl - Uçhisar - Ürgüp

Sabah saatlerinde bölgeye varış ve Aksaray Ağaçlı tesislerinde kahvaltı (ekstra). Bölgede ilk durağımız Ihlara vadisi oluyor. Vadiye inen merdivenler ve oluşan kanyon ilginizi çekecektir. Vadi içinde Ağaçaltı ve Yılanlı kiliselerini rehberimiz eşliğinde geziyor, yürüyüşümüzü yapıyoruz. Sonrasında yolumuza yer yüzünün 45 metre altında bulunan Derinkuyu yer altı şehri gezisi ile devam ediyoruz. Dönem insanlarının, yerin altında kurmuş oldukları yaşam alanları, mutfak, ocak, geçitleri gördüğünüzde çok şaşıracaksınız. Sonrasında Aksaray-Niğde sınırında bulunan Narlıgöl’e doğru yolumuza devam ediyoruz. Kalsiyum, sodyum ve bikarbonat açısından çok zengin olduğu için çeşitli hastalıklara iyi geldiği belirtilen Narlıgöl (Acıgöl) termal suyu dikkatinizi çekecektir. Ardından Kapadokya bölgesine doğru yolculuğumuz devam ediyor. Restaurantta alınan öğle yemeği (ekstra) sonrası Uçhisar kalesine çıkarak bölgenin manzarasını görme ve fotoğraflama imkanımız olacak. Güvercinlik vadisi seyri ve ardından Kapadokya’nın en popüler ilçelerinden olan Ürgüp, bir dönem en ok izlenen dizilerden biri olan Asmalı Konak’a ev sahipliği yapan Konak ve bölgenin geçim kaynaklarında ilk sıralarda bulunan Şarap üretimini mahsenlerinde izleme, alışveriş yapma imkanı buluyoruz. Otelimize yerleşme ve akşam yemeği.



2 Gün: Paşabağlar – Peri bacaları – Üç Güzeller – Devrent Vadisi – Avanos

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından günün ilk durağı Paşabağlar oluyor. Peri bacaları, Üç Güzeller, Devrent Vadisini rehberimiz eşliğinde geziyor ve buralarda molalarımızı veriyoruz. Fotoğraflarımızı alıp yöresel ürünler ve hediyelik eşya alışverişlerimizi yaptıktan sonra Avanos’ta restaurantta öğle yemeğimizi (ekstra) alıyoruz. Yemek sonrası bölgenin önemli geçim kaynaklarından olan Çanak Çömlek yapımını seyretmek ve alışveriş yapmak için atölye ziyaretimiz olacak. Dünyanın en özel taşlarından biri olan Onyx taşı mağazası ve Halı atölyelerinde geçirilecek keyifli ve anlatım dolu zamanların ardından gün batımının seyri için en uygun yere geçerek burada günün yorgunluğunu atıyoruz (ekstra). Otelimize dönüş. Akşam yemeği ve konaklama.

Not: Dileyen misafirlerimiz Kapadokya’nın meşhur Türk gecesine katılabilirler (ekstra).



3 Gün: Göreme Açık Hava Müzesi - Hacı Bektaş-i Veli Türbesi

İlk olarak, dileyen misafirlerimiz güneşin doğuşunda yapılan Balon turunuda katılabilirler (ekstra). Otelimize dönüş ve kahvaltı sonrası otelden ayrılarak gezimize başlıyoruz. ilk durağımız Göreme açık hava müzesi oluyor. Göreme, özellikle 7-13. yüzyıllar arasında baskılardan kaçan Hıristiyanların yerleşmesiyle Hıristiyanlığın önemli bir merkezi haline gelmiştir. Rehberimiz eşliğinde Aziz Basil, Azize Barbara, Yılanlı kilise, Kiler, Mutfak, Yemekhane kompleksi ve Tokalı kilise gezilerimizi yapıyoruz. Restaurantta alınan öğle yemeği (ekstra) sonrası Hacı Bektaş-i Veli türbesine doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. Dergah gezimizi, Hacı Bektaş-I Veli’nin hayatına dair tüm detayları rehberimizden dinleyerek yapıyoruz. Bölgeden ayrılarak dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Keyifli bir yolculuk sonrası akşam saatlerinde İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://albatrosturizm.com/kapadokya

    Feyzullah mah. Bağdat cad. Kaptan sok. No:2 D:6 Maltepe/İstanbul
    0216 459 17 71


    Bu çıktı 28.03.2024 11:46 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.