Van Gölü ve Çevresi Tur Programı

VAN GÖLÜ ÇEVRESİNİ GEZİYORUZ

Kalkış Yerleri: 05:00 Kadıköy'den Sabiha Gökçen Havaalanına transfer
PROGRAM
1 Gün: Akdamar Adası – Tatvan – Ahlat – Nemrut Krater Gölü – Van

Saat 05:00 Kadıköy'den Sabiha Gökçen Havaalanına transfer. Check-in ve bagaj işlemleri sonrası Pegasus Havayolları 07:35 uçağı ile İstanbul - Van uçuşu. Van Havaalanında bizi karşılayacak rehberimiz ve aracımızla buluşuyoruz. Van serpme köy kahvaltımızı (ekstra) aldıktan sonra ilk durağımız Akdamar Adası. Teknemize binip Van gölü üzerinde doğa ile iç içe bir yolculuk sonrası Akdamar Adası'na geçiyoruz. Konusunu Tevrat ve İncilden alan kabartma sahnelerinin hikayelerini rehberimizden dinledikten sonra Van Gölü ve Süphan Dağı manzaraları eşliğinde Tatvan’a geçiyoruz. Öğle yemeği (esktra). Yemek sonrası Ahlat’a varış. Selçuklulardan günümüze kalan Emir Bayındır Kümbeti, Çifte Kümbetler, Ulu Kümbet ve Selçuklu Mezarlığı'nı gördükten sonra, en son 1441 ile 1443 yılları arasında faaliyete geçmiş olan Nemrut Dağı Krater gölüne geçiyoruz. Doğa harikası krater içindeki göl ve gölcükleri gördükten sonra Van’da ki otelimize yerleşme, akşam yemeği ve konaklama.



2 Gün: Muradiye Şelalesi – İshakpaşa Sarayı – Doğubeyazıt – Van

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Doğu Anadolu bölgesinin en güzel yerlerinden biri olan İshak Paşa Sarayına doğru yola çıkıyoruz. İlk durağımız Muradiye şelalesi. Fotoğraf ve kahve molasının ardından Çaldıran ovası, Tendürek Dağı ve Ağrı Dağı manzaraları eşliğinde İshak Paşa Sarayına ulaşıyoruz. Yapımı 1784 yılında tamamlanan ve bir külliye tarzında inşaa edilen sarayın hikayelerini rehberimizden dinledikten sonra öğle yemeği (ekstra). Yemek sonrası bölgede yapımı devam eden halı ürünlerini tanımak üzere mağazayı geziyor ve alışveriş imkanı buluyoruz. Son durağımız Doğubeyazıt kaçakçılar çarşısı oluyor, serbest zaman diliminde alış veriş imkanınız olacak. Otelimize dönüş, akşam yemeği ve konaklama.



3 Gün: Çavuştepe – Hoşap Kalesi – Van Kedi Evi – İstanbul

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Anadolu’nun en güzel kalelerinden biri olan Hoşap Kalesi geziyoruz. Sonrasında Urartu döneminde önemli bir kale olan Çavuştepe’yi keşfetmeye gidiyoruz. Çavuştepe'deki rehberimizi dinlendikten sonra Van 100.Yıl Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alan "Kedi Evi", Van Arkeoloji Müzesi, Meher Kapı gezeceğimiz diğer yerler. Öğle yemeği (ekstra). Yemek sonrası alış veriş molası ve Van Havaalanına transferimizi gerçekleştiriyoruz. Pegasus Havayolları 20:15 uçağı ile Van - İstanbul uçuşu ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://albatrosturizm.com/vangolucevresi

    Feyzullah mah. Bağdat cad. Kaptan sok. No:2 D:6 Maltepe/İstanbul
    0216 459 17 71


    Bu çıktı 24.04.2024 01:40 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.