Galatya Tur Programı
Kalkış Yerleri: Belirlenen noktalardan
PROGRAM
1 Gün: Tokat

Sabah saatlerinde Tokat’a varış. İlk olarak Tokat’ta ihtişamı ile sizleri büyüleyecek Gök Medreseyi geziyoruz. Jül Cesar‘ın VENİ-VİDİ-VİCİ (Geldim–Gördüm–Yendim) dediği Tokat’ta Tokat Kalesi, Zile, Anzilia Höyüğü, Zile Kalesi, Amfi Tiyatro, Amasya caddesisindeki Eski evler, Nasuh Paşa Camii, Dünyanın 8. harikası olarak kabul edilen Dünyadaki bütün mağara oluşumlarından örnekler görebileceğiniz Ballıca Mağarası gezileri. Otele yerleşme, akşam yemeği ve konaklama.



2 Gün: Hattuşaş - Alacahöyük - Çorum

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Orta Karadeniz’in illerinden Çorum’a doğru yol alıyoruz. Hitit eserlerinden oluşan ülkemizin önemli müzelerinden Çorum Müzesi, Eski Çorum Evlerinin bulunduğu Kale Mahallesi ve Şehir Kalesi gezileri sonrası Asurlardan başlayıp sırasıyla Hititler, Frigler, Roma ve Bizans’a ev sahipliği yapmış olan Hattuşaş Antik Kenti’ne doğru yola çıkıyoruz. Sağlı sollu tarlalar arasında yapacağımız yolculuk sonrasında Boğazköy’ün içinden geçerek M.Ö 4500’ lü yıllara kadar tarihi dayanan bu antik kente geliyoruz. İlk olarak Büyük Tapınak, sonra sırasıyla Büyük Kale, Nişantaşı, Hiyeroglifli Oda, Güney Kale, Kral Kapısı, Tapınaklar, Yer Kapı  (fotoğraf molası), Sfenksli Kapı, Aslanlı Kapı gezileri. Tanrı Tutalya ve diğer tanrılara inançlarını yerlerine getirmek için ve her tanrının simgesinin bulunduğu Yazılı Kayayı gördükten sonra Boğazkale’ye geri dönüyor tarihi eser ve kalıntıları inceleme amacıyla Boğazköy Müzesine uğruyoruz. Hattuşaş’ın uzantısı olan Alacahöyük‘de kent kalıntıları ve müzesinin gezileri sonrası otelimize yerleşme, akşam yemeği ve konaklama.



3 Gün: Amasya - İstanbul

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Amasya’ya hareket. 1865 yılında yaptırılan tipik bir Osmanlı konağı olan Hazeranlar Konağı, Yeşilırmak kenarına yapılan Yalı Boyu Evlerinin cumbaları, Sultan II.Bayezid adına 1485 yılında yapılan içinde camii, medrese, imaret, türbe, şadırvan ve çeşme bulunan Sultan II. Bayezid Külliyesi, Burma Minareli Camii ve Şehzadeler parkı, içinde ilhanlılar döneminde kalma 6 adet mumyanın en fazla ilgi çektiği Amasya Müzesi, Helenistik dönme ait olduğuna inanılan ve mitoloji’ye göre Ferhat’ın, Şirin’e kavuşmak adına dağları kazarak oluşturduğu ve bu adı taşıyan Ferhat ile Şirin Su Kanalları, Amasya’yı tepeden görüntüsü alabileceğimiz ve fotoğraflarımızı çekebileceğimiz Amasya Kalesi ve Kaya Mezarlarını panoramik olarakda görebileceğimiz Çakallar Tepesi, Amasya Genelgesinin yayınlandığı Saraydüzü Kışla Binası gezilerinin ardından dönüş yolculuğu. Yol üzerinde Kızılırmak’ın kolu olan Gökırmak üzerinde bulunan Koyun Baba Kemerli Köprüsünü ve Koyun Baba Türbesini gördükten sonra akşam saatlerinde İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://albatrosturizm.com/galatya

    Feyzullah mah. Bağdat cad. Kaptan sok. No:2 D:6 Maltepe/İstanbul
    0216 459 17 71


    Bu çıktı 26.04.2024 13:45 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.