Boydan Boya Karadeniz Tur Programı
Kalkış Yerleri: 19:15 İncirli Ömür Plaza önü, 20:00 Yıldız Teknik Üniversitesi önü, 21:00 Kadıköy Evlendirme dairesi önü
PROGRAM
1 Gün: Sinop - Samsun

Sabah saaterinde Sinop’a varış. İlk olarak Hamsilos fiyordu göreceğimiz yer. Tam bir doğa harikası olan bu koy sonrası Sinop Kalesi, Sinop Müzesi ve ve Tarihi Sinop Cezaevini rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Bu keyifli günü Samsun’a yolculuğumuzla devam ettiriyoruz. Akşam saatlerinde otelimize yerleşme, akşam yemeği ve konaklama.



2 Gün: Samsun - Ordu - Rize

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Samsun müzesi, İlk adım anıtı ve Bandırma vapuru gezileri. Çarşamba, Fatsa üzerinden Ordu’ya varış.  Karadeniz’in bu en düzenli şehrinde yapacağımız gezide ve tüm Ordu’nun kuş bakışı manzarasını izleyeceğimiz Boz tepe ve Paşa oğlu konağını göreceğiz. Sonrasında Ordu’dan ayrılıp zevkli bir yolculukla Giresun ve Trabzon üzerinden Rize’deki otele varış, akşam yemeği ve konaklama.



3 Gün: Rize - Ayder - Hopa

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Karadeniz sahilinin eşsiz manzarası eşliğinde Rize pazar üzerinden Ardeşen‘e varıyoruz. Türkiye’nin en güzel ekosistemine sahip olan ve dünyadaki tüm bitkilerin yetişebildiği iklime sahip Fırtına Vadisinde ilerleyip sonrasında Çamlıhemşin üzerinden Ayder yayalasına varış. Ayder yaylasının eşsiz doğası ve manzarasında geçireceğimiz serbest zamanın ardından Hopa’ya hareket ediyoruz. Otelimize yerleşme, akşam yemeği ve konaklama.



4 Gün: Borçka Karagöl - Batum - Hopa

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Artvin’in en önemli doğa güzelliklerinden biri olan Borçka Karagöl gezimizi yapıyor, fotoğraflarımızı aldıktans sonra Batum’a doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Ülkemizi Gürcistan'a bağlayan sınır kapısından Çoruh Nehri'nin Karadeniz'e dökülen yerine konumlandırılmış Batum'a giriş yapıyoruz. Sınırdan geçiş işlemlerimizi tamamladıktan sonra Batum’da ilk olarak küçük bir sahil kasabasında olan Gonio kalesini panoramik görüyoruz. Burada Ahalsopeli ve Adlia’yı birbirine bağlayan taş köprüyü Gonio Köprüsü’nün altından Çoruh Nehri’nin suları akarken, bizler kısa bir fotoğraf molası ardından Avrupa Meydanında göğe yükselen Kafkasların mitolojik yüzünü gösteren Medea Heykeli’ni görüp, sonrasında Piazza Meydanı’na gidiyoruz, Batum’un en güzel yerlerinden biri olan meydan Avrupa şehirlerinin meydanlarını anımsatıyor. Havayı saran taze kahve kokusu ile hoş bir atmosfer sunan meydanda verdiğimiz serbest zamanın ardından Tiyatro Meydanı’nda, Altın renkli Poseidon Heykeli’ni görüp fotoğraf molası veriyoruz. Tiyatro Binasını, Meryem Ana Katedrali’ni ziyaret ediyoruz. Sonrasında alışveriş için serbest zaman ve dönüş yolculuğu. Hopa’da ki otelimize yerleşme, akşam yemeği ve konaklama.



5 Gün: Hopa - Uzungöl - Sümela Manastırı - Trabzon - Keşap

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Hopa merkezinde panoramik bir tur atarak yolculuğumuza devam ediyoruz. 1050 m yükseklikteki Uzun göl yaylası, tüm ihtişamı ve sizleri büyüleyecek güzelliğiyle bizleri karşılıyor. Buradaki çöküntü gölünü ve yayla evlerini gördükten sonra İkiz dere üzerinden yayla evlerinin manzarası Karadeniz’in muhteşem sahil şeridi boyunca ilerleyip Maçka’ya varıp Karadağ’ın yamaçlarına kurulmuş Karadeniz’in en önemli turistik değerlerinden olan Sümela Manastırına çıkacağız. Ayasofya Kilisesi ve Atatürk Köşkü ziyaretlerimizi yaptıktan sonra Keşap’ta bulunan otelimize yerleşme, akşam yemeği ve konaklama.



6 Gün: Ordu - Ünye - Amasya

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Ordu üzerinden yolumuza devam ediyoruz. Ünye’de bir mola, Güneşin doğuşu ve batışını tek noktadan izleyebildiğimiz bu güzel sahil köyünde dinleniyoruz. Kuzey Anadolu dağlarının mükemmel manzarası eşliğinde Amasya’daki otelimize varış, akşam yemeği ve konaklama.



7 Gün: Amasya - İstanbul

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından 1865 yılında yaptırılan tipik bir Osmanlı konağı olan Hazeranlar Konağı, Yeşilırmak kenarına yapılan Yalı Boyu Evlerinin cumbaları, Sultan II.Bayezid adına 1485 yılında yapılan içinde camii, medrese, imaret, türbe, şadırvan ve çeşme bulunan Sultan II. Bayezid Külliyesi, Burma Minareli Camii ve Şehzadeler parkı, içinde ilhanlılar döneminde kalma 6 adet mumyanın en fazla ilgi çektiği Amasya Müzesi, Helenistik dönme ait olduğuna inanılan ve mitoloji’ye göre Ferhat’ın, Şirin’e kavuşmak adına dağları kazarak oluşturduğu ve bu adı taşıyan Ferhat ile Şirin Su Kanalları, Amasya’yı tepeden görüntüsü alabileceğimiz ve fotoğraflarımızı çekebileceğimiz Amasya Kalesi ve Kaya Mezarlarını panoramik olarakda görebileceğimiz Çakallar Tepesi, Amasya Genelgesinin yayınlandığı Saraydüzü Kışla Binası gezilerinin ardından dönüş yolculuğu. Yol üzerinde Kızılırmak’ın kolu olan Gökırmak üzerinde bulunan Koyun Baba Kemerli Köprüsünü ve Koyun Baba Türbesi gezilerinin dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Akşam saatlerinde İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://albatrosturizm.com/karadeniz

    Feyzullah mah. Bağdat cad. Kaptan sok. No:2 D:6 Maltepe/İstanbul
    0216 459 17 71


    Bu çıktı 29.03.2024 04:35 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.