Safranbolu ve Amasra Tur Programı
Kalkış Yerleri: 23:00 İncirli Ömür Plaza önü, 23:30 Yıldız Teknik Üniversitesi önü, 23:59 Kadıköy Evlendirme dairesi önü
PROGRAM
1 Gün: Tokatlı Kanyonu - Safranbolu

İkramlar eşliğinde keyifli bir yolculuk sonrası sabah saatlerinde bölgeye varış. İlk olarak Tokatlı kanyonunda bulunan Kristal terastan bölgenin eşsiz manzarasını seyretmek için buraya gidiyoruz. Gerekli anlatımlar eşliğinde bölgenin fotoğrafları alarak Yörük köyüne geçiyoruz. Köy tarihini rehberimizden dinleyerek konakları ziyaret ederek gezimizi tamamlayıp tarihi 350 yılı bulan Safranbolu kasabasına doğru yola çıkıyoruz. Öğle yemeğimizi (ekstra) alıp gezimize başlıyoruz. Saat kulesi, Hapishane, Hıdırlık tepesi, Cinci Han, İzzet Paşa camii, Güneş saati, Arasta, Demirciler, Bakırcılar çarşısı, Kaymakamlar evi ve Eski Hükümet konağı gezdikten sonra Amasra’da bulunan otelimize yerleşme, akşam yemeği ve konaklama.



2 Gün: Amasra - Bartın - Devrek

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından rehberimiz eşliğinde bölge gezimize başlıyoruz. 5000 yıl öncesinde 3 koy burnuna kurulan Amasra, Bartın iline bağlı, limanı, restaurantları ve eşsiz manzarası ile sizleri karşılayacak. Cenevizliler döneminden kalma Amasra Kalesi, Bizans dönemine ait kiliseden çevrilme Fatih Cami ve Kale mescidi, Boztepe, Çekiciler Çarşısı (Ağaç işleri) gezlerimizi yaptıktan sonra öğle yemeği (ekstra). Yemek sonrası bu şirin ilçeyi arkamızda bırakıyor ve bastonuyla ünlü Devrek'e gidiyoruz. Yolumuz üzerinde bulunan İnkumu limanından Karadenizin eşsiz güzelliğini görüp Devrek’ varıyoruz. Bir ağaç parçasının hünerli ellerde nasıl bir sanat eserine dönüştüğünü görebileceğimiz atölyede alışverişlerimizi tamamladıktan sonra Mengen-Yeniçağ üzerinden dönüş yolculuğumuz başlıyor. Akşam saatlerinde İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://albatrosturizm.com/safranbolu-amasra

    Feyzullah mah. Bağdat cad. Kaptan sok. No:2 D:6 Maltepe/İstanbul
    0216 459 17 71


    Bu çıktı 25.04.2024 20:22 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.