Ege köyleri Tur Programı
Kalkış Yerleri: 23:00 İncirli Ömür Plaza önü, 23:30 Beşiktaş Yıldız Teknik Üniversitesi önü, 23:59 Kadıköy Evlendirme Dairesi önü
PROGRAM
1 Gün: İstanbul - Birgi - Ödemiş - Tire - Güzelçamlı

Sabah saatlerinde bölgeye varış. İlk durağımız Müze kent olan ve hayran kalacağınız Birgi. Kahvaltı (ekstra) için vereceğimiz zamanın ardından Birgi’de ilk olarak bizleri yaşam ve ölümün iç içeliğini gösteren “Güneş ve Selvi” ağacını görüyoruz. Sonrasında Türk konak mimarisinin örneklerinden biri olan Çakırağa Konağını gezeceğiz. Konak gezimizin bitiminde halk arasında Aslanlı Camii olarak bilinen Ulu Camii ve Sultan Şah Türbesi’ni gördükten sonra yöreye özgü ürünleri bulacağınız noktada mola vereceğiz. Birgi de en son duracağımız yer ise yöreye özgü bir ev olan Andaç Evi olacaktır. Yolumuza devam ediyor ve Ödemiş’te kısa bir gezi ve dinlenme imkanımız oluyor. Sonra ki durağımız Tire. Tire çarşısını gezerek turumuza başlıyoruz, zanaatların son örneklerini (Keçecilik, Urgancılık, Nalıncılık, Semercilik, Saraçlık ve Yorgancılık) ustaların tezgâhları başında görerek bilgi alıyoruz, sonrasında çay ve kahve içmek için serbest zaman vereceğimiz Dere Kahvesine uğruyoruz. Tire gezimiz sonrası sonrası Güzelçamlı bölgesinde bulunan otelimize doğru yolculuğumuz başlıyor. Otelimize yerleşme, akşam yemeği ve konaklama.



2 Gün: Kirazlı - Çamlık - Şirince

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından ilk durağımız Kirazlı Köyü oluyor. Kirazlı’da rehberimiz eşliğinde gezimiz sonrası serbest zaman veriyoruz. Sonraki durağımız Çamlık Köyü. Burada 30 adet Buharlı Lokomotifin sergilendiği Çamlık Buharlı Lokomotif Müzesini geziyoruz. Gezimiz sonrası Köy meydanında serbest zaman verip Şirince'ye hareket ediyoruz. Şirince Köyünde kısa bir yürüyüş ile köyün mimari dokusunu ve güzelliklerini görme şansına sahip olacağız. Köy meydanında vereceğimiz mola sırasında yöresel ürünleri ve şarapları alabilirsiniz. Molamızın bitiminde otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama.



3 Gün: Sığacık - Bademler - Barbaros - Germiyan - Urla

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından ilk olarak Ege’nin son dönemlerde en popüler yeri haline gelen, bir çok dizi ve filme ev sahipliği yapan Sığacık’ı ziyaret ediyoruz. Burada, Sultan Süleyman tarafından yaptırılmış Osmanlı Kalesi’ni, iç kalede inşa edilmiş ve otantikliğini kaybetmemiş evleri ve sokakları yürüyerek gezeceğiz. Sonrasında Susuz Yaz filminin çekildiği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığın 2012 yılında yaptığı yarışmayı kazanan Türkiye’nin en temiz köyü, ülkemizin tiyatrosu olan ilk ve tek köyü Bademler köyünü gezeceğiz. Türkiye’de ilk temalı festivali olan Oyuk (Korkuluk Festivalini) gerçekleştiren Barbaros Köyünü ziyaret edeceğiz. Festival sonrasında köylülerin yaptıkları bu korkuluklar köyün sokaklarında tüm yıl boyunca sergileniyor. Hem bu korkulukları göreceğiz hem de fotoğraflarla buranın keyfini çıkartacağız. Sonrasında Türkiye’de Slow Food (katkısız gıdalar üretmek ve geleneksel yemekleri yaşatmak) hareketine katılan tek köyümüz olan Germiyan Köyünü gezeceğiz. Köyün sokaklarında dolaşırken evlerin ve sokakların çiçek motiflerle boyanmış olduğunu göreceksiniz. Günün son gezeceğimiz yeri Urla oluyor. Urla sahilinde serbest dinlenme imkanımız sonrası dönüş yolculuğumuz başlıyor. İkramlar eşliğinde keyifli yolculuk sonrası İstanbul’a varış ve turumuzun sonu..



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://albatrosturizm.com/ege-koyleri

    Feyzullah mah. Bağdat cad. Kaptan sok. No:2 D:6 Maltepe/İstanbul
    0216 459 17 71


    Bu çıktı 28.03.2024 23:44 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.