Konya Şeb-i Arus Tur Programı

ŞEB-İ ARUS BÜYÜSÜ

Kalkış Yerleri: 23:00 İncirli Alfemo önü, 23:30 Mecidiyeköy Eski Tekel Fabrikası önü, 23:59 Kadıköy Evlendirme dairesi önü
PROGRAM
1 Gün: Mevlana Türbesi – Meram Bağları – Şeb-i Arus Töreni

Sabah saatlerinde Konya’ya varış ve restaurantta kahvaltı (ekstra). Rehberimiz eşliğinde Anadolu Selçuklu Devleti’nin Başkenti Konya gezimize başlıyoruz. “Gel, gel, ne olursan ol yine gel” sözleriyle tüm insanlığa ışık tutan Hz. Mevlana’nın türbesine gidiyoruz. Kubbe-i Hadra (Yeşil Kubbe), Matbah-ı Şerif, Dervişhan Odaları, Gümüş Kapı, Neyzen Mezarlığı, Sabır Taşları, Mesnevi’nin ilk sayfası ve Şeb-i Arus Havuzu gezileriniz rehberimiz eşliğinde yapıp ardından Şems-i Tebrizi’nin türbesini ziyaret etmeye gidiyoruz. Şems-i Tebrizi’nin öldürülerek içine atıldığı kuyunun üzerine inşa edilmiş camiinin içerisinde bulunan türbeyi ziyaret ettikten sonra Meram Bağları’na doğru yolculuğumuz başlıyor. Burada Tavus Baba Türbesi ve Tuzcu Baba Türbesini gezip Meram Bağlarının yeşilliğinde dinlenme imkanı buluyoruz. Sille köyünde Aya Helena Kilisesini görüp, Sille çayı kenarında yürüyüş yaparak köy meydanına geçip dinleniyoruz. Gezimizin ardından otelimize yerleşip, dinlenme ve akşam yemeğinin sonrası Mevlevi Sema törenlerinin yapılacağı Kültür Merkezine geçiyoruz. Dört bölümden oluşan Sema Törenini büyük bir hayranlık ve huzurla seyredeceksiniz. Bu büyülü anların ardından otelimize dönüş ve konaklama.



2 Gün: Kelebek Bahçesi – Konya – Akşehir – İstanbul

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından sizleri çok farklı bir iklime götürecek olan Kelebek Bahçesine götürüyoruz. Türkiye’nin ilk ve tek, Avrupa’nın ise en büyüğü  ve özel olarak tasarlanmış bu tropikal bahçede 15 türden fazla, yüzlerce uçuşan rengarenk kelebekleri, tropikal bitkileri, küçük şelaleleri görebilecek ve keyifli bir zaman geçireceksiniz. Bu keyifli gezimizin sonrası Konya’daki Selçuklu eserlerinin en güzel örneklerini görmeye başlıyoruz. Karatay Medresesinde bulunan Çini Eserleri Müzesinde sergilenen Selçuklu Çinileri ve Taç kapısındaki Rumi Sanat etkilerini görme fırsatı bulacaksınız. Gezimizi tamamladıktan sonra İnce Minareli Medreseyi geziyoruz. Taş ve Ahşap Eserler Müzesi olarakta bilinen medrese içerisinde Selçuklu eserlerini görüp hayran kalacaksınız. Medrese ziyaretimiz sonrasında Alaaddin Tepesi etrafında panoramik bir tur gerçekleştiriyoruz. Turumuz esnasında Alaaddin camii, Selçuklu Saray kalıntıları ve II. Rükneddin Kılıçarslan Köşküne ait kalıntıları göreceğiz. Kısa bir dinlenme molası sonrasında Akşehir’e doğru yola çıkıyoruz. Türk edebiyatının ve geleneğinin en önemli mizah ustalarından Nasreddin Hoca türbesini ziyaret edip, fıkraların baş kahramanı olan Nasreddin Hoca ve hayatı ile ilgili bilgiler alıp dönüş yolculuğuma başlıyoruz. Akşam saatlerinde İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://albatrosturizm.com/konya

    Feyzullah mah. Bağdat cad. Kaptan sok. No:2 D:6 Maltepe/İstanbul
    0216 459 17 71


    Bu çıktı 29.03.2024 18:56 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.