Tunceli, Elazığ, Erzincan ve Malatya Tur Programı
Kalkış Yerleri: 04:10 Sabiha Gökçen Havaalanında buluşma
PROGRAM
1 Gün: Erzincan - Çağlayan - Pülümür - Tunceli

Bagaj ve Check in işlemleri sonrası 06:15 uçağı ile İstanbul Erzincan uçuşu. Erzincan havaalanında bizleri bekleyen otobüs ve rehberimizle buluşma. Güne başlamak için kahvaltımızı (ekstra) restaurantta alıp gezimize başlıyoruz. Erzincan’ın Çağlayan beldesinde bulunan Girlevik Şelalesi ilk durağımız oluyor. Doğal serinliği ve güzelliği ile ünlü bir mesire yeri olan Şelale, suyun kışın donmasıyla oluşan sarkıtlarda tırmanıcılık, yazın soğuk sularında serinleme imkanı sunmasıyla bölgenin en popüler yerleri arasındadır. Buradan ayrılarak Pülümür’e doğru yolcululuğumuza devam ediyoruz. Burada bulunan Bellek ve Kültür evi ziyaretimizden çok etkileneceksiniz. Sonrasında Pir Sultan Abdal’ın bir dönem yaşadığı Hacılı Köyü ve Cemevi gezilerimizi yapıyoruz. Günün son durağı Kutu dere oluyor. Pülümür çayının manzarası eşliğinde çay kahve keyfi yaparak dinlenme imkanınız olacak. Tunceli’de ki otelimize yerleşme ve kısa bir dinlenmenin sonrası akşam yemeğimiz için Munzur’un kenarında ki restraurantımıza gidiyoruz. Burada keyifli bir zaman geçirerek yemeğimizi yedikten sonra otele dönüş ve konaklama.



2 Gün: Munzur - Ovacık - Pertek - Elazığ

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Munzur dağlarının manzarası eşliğinde yolculuğumuzla ilk olarak Torunoba köyünde bulunan Asma Köprü’ye ulaşıyoruz. Burada fotoğraflarımızı aldıktan sonra Halvori Kayalıklarına doğru yolumuz devam ediyor. Rehberimiz eşliğinde hikayesini dinledikten sonra kayalıkların fotoğraflarını alıp Ovacık’ta bulunan Ana Fatma ziyaretimizi yapacağız. Alevilik tarihinin en önemli merkezlerinden biri olan, günümüzde hala kutsallığı ile ilgi gören Ana Fatma için “Munzur’un suyu Ana Fatma’nın gözyaşlarıdır” derler. Bu özel ziyaretimiz sonrası son dönemin popüler köyü Ovacık’ı geziyoruz. Sonrasında yolumuza Munzur Gözeleri seyri ile Hozat üzerinden devam ederek Pertek’e varıyoruz. Buradan otobüsümüzle feribota biniyor, anlatımlar ve Pertek Kalesinin manzarası eşliğinde Elazığ’a varıyoruz. Otelimize yerleşme, akşam yemeği ve konaklama.



3 Gün: Harput - Hazar Gölü - Malatya - İstanbul

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Harput’a hareketimiz başlıyor. Akkoyunlu’lar dönemi Sara Hatun Camii, Mansur Baba Türbesi ve Şefik Gül Kültür Evini geziyoruz. Sonrasında Artuklular dönemi Ulucami, Harput Kalesi, Arap Baba türbesini gezip Balak Baba türbesinin bulunduğu seyir terasında çay kahve molası ile dinlenme imkanı buluyoruz. Bölgeden ayrılarak Hazar Gölü manzarası ile Malatya’ya doğru yolumuza devam ediyoruz. Malatya panoramik şehir turumuzda Beşkardeşler Konağı ve Kanal boyu ziyaret edeceğimiz yerler olacak. Bölge ürünleri alış verişi için serbest zaman sonrası havaalanına transferimizi gerçekleştiriyoruz. Havayolları ile Malatya İstanbul uçuşu. İstanbul’a varış ve bu güzel turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://albatrosturizm.com/tunceli-elazig

    Feyzullah mah. Bağdat cad. Kaptan sok. No:2 D:6 Maltepe/İstanbul
    0216 459 17 71


    Bu çıktı 25.04.2024 23:48 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.