Şelaleler ve Efteni Gölü Tur Programı

SAMANDERE ŞELALESİ, GÜZELDERE ŞELALESİ ve EFTENİ GÖLÜ

Kalkış Yerleri: 06:00 İncirli Alfemo önü, 06:30 Mecidiyeköy Eski Tekel Fabrikası önü, 07:00 Kadıköy Evlendirme dairesi önü, 07:45 Gebze Center önü
PROGRAM
Hereke - Samandere Şelalesi - Güzeldere Şelalesi - Efteni Gölü - Kuş Cenneti

İkramlar eşliğinde keyifli bir yolculuk. Hereke’de restaurantta kahvaltımızı aldıktan sonra yolumuza Samandere Şelalesi’ne doğru devam ediyoruz. Samandere Şelalesi’de unutamayacağınız muhteşem manzaranın fotoğraflanması ve su sesleri arasında çevre yürüyüşü yaparak temiz havaya doyacaksınız. Sonrasında Orman Bakanlığı Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Koruma Genel Müdürlüğü tarafından “Orman İçi Dinlenme Yeri” olarak tescil edilmiş olan Güzeldere Şelalesi Tabiat alanına ulasıyoruz. Kayın, Gürgen, Köknar, Porsuk, Sarı çam, Karaçam, Kestane, Ihlamur, Akçaağaç gibi bir çok ağaç türüyle kaplı bu doğa harikası mekanda ağaçlarla kaplı bir yoldan sabah sporumuzu da yapmış olacağımız yürüyüşümüzle Güzeldere Şelalesine ulaşıyoruz. Türkiye’nin en uzun, 135 metrelik blok kayaların üzerinden aşağı düşüş yapan yemyeşil doğasıyla Güzeldere Şelalesi gezimiz sonrası öğle yemeğimizi (ekstra) yiyoruz. Yemek sonrası rotamız Efteni Gölü. Gölyaka mevkinde bulunan ve 2005 yılında Yaban Hayatı Geliştirme sahası olarak tescillenen Efteni Gölü kıyısında kısa bir fotoğraf molası veriyoruz. Efteni Gölü içerisinde bulunan 175 kuş türünden, 123 adeti Dünya doğayı koruma birliğinin kırmızı listesinde yer almaktadır. Bu sebeple kuş gözlemciliğinde çok önemli bir yere sahiptir. Bu keyifli bölgeden ayrılarak dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. İkramlar eşliğinde keyifli bir yolculuk sonrası İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.

DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://albatrosturizm.com/selaleler

    Feyzullah mah. Bağdat cad. Kaptan sok. No:2 D:6 Maltepe/İstanbul
    0216 459 17 71


    Bu çıktı 26.04.2024 14:10 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.