Likya koylarında Bayram Tur Programı

LİKYA UYGARLIĞININ LİMAN ve ŞEHİRLERİ

Kalkış Yerleri: 21:00 İncirli Alfemo önü, 21:30 Mecidiyeköy Eski Tekel Fabrikası önü, 22:00 Kadıköy Evlendirme dairesi önü, 22:45 Gebze Center önü, 23:00 İzmit Halkevi önü
PROGRAM
1 Gün: Saklıkent Kanyonu – Tlos Antik Kenti – Yakapark – Kayaköy – Ölüdeniz – Fethiye

Keyifli bir yolculuk sonrası bölgeye varış. Serbest zaman diliminde alınan kahvaltı sonrası turumuza Saklıkent Kanyonu ile başlıyoruz. Yeryüzünün gizli cenneti olarak bilinen Saklıkent kanyonu, serin suyu ve dik yamaçlarıyla bu doğa harikası. Soğuk suyun içinde yürüyerek hem fotoğraflarımızı alıyor hemde güne güzel bir başlangıç yapıyoruz. Keyifli tur sonrası durağımız Tlos antik kenti. Eski bir Likya kenti olan Tlos’un 4000 yıldan eski olduğu bilinmektedir. Likya tarihinin en önemli bazı kalıntırılarına zamanında sahip olan kentte, amfi tiyatro ve kaya mezarları dışında bir hamam ve çeşitli yerleşim yapılarını rehberimiz eşliğinde geziyor Yakapark’ta bulunan restaurantta öğle yemeğimizi (ekstra) yiyoruz. Yemek sonrası Kayaköy’e yolculuğumuz başlıyor. Likya uygarlığının önemli kentlerinden biri olan, eski adı Karymlassos şimdi ki Hayaletköy olarak blinen bu şehrin tarihe karşı susmuş hali sizleri çok etkikeyecektir. Ayakta duran yapıları rehberimiz eşliğinde gezdikten sonra ülkemizin en önemli koylarından biri olan Ölüdeniz’e geçiyoruz. Burada sizlere verilen zaman diliminde dilerseni Ölüdeniz ve Berceste plajlarında denize girebilir, keyifli bir dinlenme zamanı geçirebilirsiniz. Geçirdiğimiz bu keyifli günün ardından otele yerleşme, akşam yemeği ve konaklama.



2 Gün: 12 Adalar Tekne Turu

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Fethiye limanına geçiyor, buradan tekneye binerek 12 Adalar turumuza başlıyoruz. Tekne turumuzda; Göcek adası, Yassıcılar adası, Kızıl ada, Cennet koyu, Kleopatra koyu ve Tersane koylarında yüzme ve yemek (ekstra) molaları vererek hem eşsiz denizin keyfini çıkarıp, hem de doğanın içinde güzel bir gün geçiriyoruz. Saat 18:00’de tekne turumuz sona eriyor, otelimize dönüş, akşam yemeği ve konaklama.



3 Gün: Kaş – Kekova Tekne Turu

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından keyifli bir yolculuk ile Kalkan Kaş yolunu takip ederek, Kekova’ya doğru gidiyoruz. Üçağız limanında bizleri bekleyen teknemize binerek turumuza başlıyoruz. Kekova turumuzda; Kaleköy, Tersane koyu, Batık Şehir, Akvaryum koyu ve Burç koyunda yüzme ve yemek (ekstra) molaları vererek hem eşsiz denizin keyfini çıkarıp, hem de doğanın içinde güzel bir gün geçiriyoruz. Saat 16:30’da tekne turumuz sona eriyor. Otobüsümüze binerek dönüş yolumuza başlıyoruz. Akdeniz’in en güzel yerlerinden biri olan Kaş limanında 1 saatlik dinlenme molasında günün yorgunluğunu bir kahve veya çay içerek atacaksınız. Akşam saatlerinde otelimize dönüş, akşam yemeği ve konaklama.



4 Gün: Dalyan – İztuzu Plajı – Şirince – İstanbul

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılarak Dalyan’a doğru hareket ediyoruz. Dalyan’da bizleri bekleyen teknelerimize binerek, sazlıkların içinde Kral Kaya mezarlarının manzarası ve anlatımız eşliğinde İztuzu Plajında yolculuğumuzu tamamlıyoruz. Caretta Caretta Kaplumbağalarının yumurtlama döneminde yumurtalarını bıraktığı bu eşsiz sahilde dinlenme ve denize girme imkanınız olacak. Sonrasında öğle yemeği (ekstra). Yemek sonrası dönüş yolumuza başlıyoruz. İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan, tarihi ile günümüz yaşamında önemli bir yeri olan Şirince kasabasına gidiyoruz. Rehber eşliğinde gezi ve şarap evlerinde tadım ve alışverişlerimizi yaptıktan sonra dönüş yolculuğumuz ikramlar eşliğinde devam ediyor. Akşam saatlerinde İstanbul’a varış ve turumuzun sonu..



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://albatrosturizm.com/kurbanayram-likya

    Feyzullah mah. Bağdat cad. Kaptan sok. No:2 D:6 Maltepe/İstanbul
    0216 459 17 71


    Bu çıktı 29.03.2024 14:56 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.