Galatya Tur Programı

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINDA ÇORUM AMASYA TOKAT

Kalkış Yerleri: 22:00 İncirli Alfemo önü, 22:30 Mecidiyeköy Eski Tekel Fabrikası önü, 23:00 Kadıköy Evlendirme dairesi önü, 00:00 Gebze Center önü, 00:45 İzmit Halkevi önü
PROGRAM
1 Gün: Hattuşaş - Alacahöyük - Yazılı Kaya - Çorum - Amasya

Sabah saatlerinde bölgeye varış, restaurantta kahvaltı yapma imkanı (ekstra). Bölgede ilk durağımız tarihi Asurlar’a kadar dayanan Hititler, Frigler, Roma ve Bizans’a ev sahipliği yapmış olan Hattuşaş Antik Kenti. 1986 yılında UNESCO ‘Dünya Kültür Mirası' listesine alınan kenti, rehberimiz eşliğinde gezmeye başlıyoruz. Büyük Tapınak, Büyük Kale, Nişantaşı, Hiyeroglifli Oda, Güney Kale, Kral Kapısı, Tapınaklar, Yer Kapı  (fotoğraf molası), Sfenksli Kapı, Aslanlı Kapı’yı gezdikten sonra aracımıza binerek Tanrı Tutalya ve diğer tanrılara inançlarını yerlerine getirmek için ve her tanrının simgesinin bulunduğu Yazılı Kaya’ya ulaşıyoruz. Burada anlatım ve fotoğraflarımızı aldıktan sonra durağımız Boğazköy Müzesi ve Hattuşaş’ın uzantısı olan Alacahöyük‘de kent kalıntıları oluyor. Bu gezilerimizin ardından Çorum şehir merkezinde öğle yemeği (ekstra) için zamanımız olacak. Yemek sonrası Hitit eserlerinden oluşan ülkemizin önemli müzelerinden Çorum Müzesi, eski Çorum Evlerinin bulunduğu Kale Mahallesini ve Şehir Kalesini görüyor ve Amasya’ya doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. Otele yerleşme, akşam yemeği ve konaklama.



2 Gün: Amasya - Yalı Boyu Evleri - Kale - Su Kanalları - Tokat

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Amasya turumuza başlıyoruz. 1865 yılında yaptırılan tipik bir Osmanlı konağı olan Hazeranlar Konağı ve Yeşilırmak kenarına yapılan Yalı Boyu Evlerinin cumbalarını ilk durağımız olacak. Sonrasında Sultan II. Bayezid adına 1485 yılında yapılan içinde camii, medrese, imaret, türbe, şadırvan ve çeşme bulunan Sultan II. Bayezid Külliyesini geziyoruz. Burma Minareli Camii ve şehzadeler parkını, Amasya Müzesini ziyaret ediyoruz ve öğle yemeği (esktra) yiyoruz. Yemek sonrası Helenistik dönme ait ve mitolojiye göre Ferhat’ın, Şirin’e kavuşmak adına dağları kazarak oluşturduğu ve bu adı taşıyan Ferhat ile Şirin Su Kanallarını ziyaret ediyoruz. Amasya’yı tepeden görüntüsü alabileceğimiz ve fotoğraflarımızı çekebileceğimiz Amasya Kalesi ve Kaya Mezarlarını panoramik olarak da görebileceğimiz Çakallar Tepesine çıkyoruz. Son olarak Amasya Genelgesinin yayınlandığı Saraydüzü Kışla Binasını gezip Tokat’a doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Otelimize yerleşme, akşam yemeği ve konaklama.



3 Gün: Tokat - Zile - Gök Medrese - Ballıca Mağarası - İstanbul

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından ihtişamı ile sizleri büyüleyecek Gök Medrese ilk durağımız. Jül Cesar‘ın VENI-VIDI-VICI (Geldim – Gördüm – Yendim) dediği Tokat gezimize Tokat Kalesi ile başlıyoruz. Sonrasında Zile‘ye hareket ediyor ve burada Anzilia Höyüğü, Zile Kalesi, Amfi Tiyatro, Amasya Caddesi, Eski Evleri görerek merkezde Nasuh Paşa Camii gezilerimizi yapıyor ve öğle yemeğimizi (ekstra) yiyoruz. Yemek sonrası Dünya’da ki bütün mağara oluşumlarından örnekler görebileceğiniz Ballıca Mağarasını rehberimiz eşliğinde geziyor ve dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Yolda verilecek molalar sonrası akşam saatlerinde İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://albatrosturizm.com/galatyabolgesi

    Feyzullah mah. Bağdat cad. Kaptan sok. No:2 D:6 Maltepe/İstanbul
    0216 459 17 71


    Bu çıktı 29.03.2024 01:48 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.