Trenle Kars ve Erzurum Tur Programı

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİNDE 24 SAAT

Kalkış Yerleri: Saat 06:00 belirlenen yerlerden alana transfer
PROGRAM
1 Gün: İstanbul YHT – Ankara – Turistik Doğu Ekspresi

Sabah saat 06:15'de Bakırköy İstasyonunda, saat 06:45'de Söğütlüçeşme istasyonunda buluşma. Saat 07:25 Yüksek Hızlı Tren ile Ankara’ya doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Bilecik, Bozöyük, Eskişehir, Polatlı güzergahı ile saat 12:04’te Ankara garına varış. Burada tren değişikliği yaparak Turistik Doğu Ekspresi treninde bizler için ayrılmış olan vagonumuzda bulunan odalarımıza yerleşiyor ve saat 15:55’te Kars’a doğru uzun yolculuğumuza başlıyoruz.



2 Gün: Erzincan – İliç – Erzurum

Gece yolculuğumuz sonrası ilk durağımız Erzincan’ın İliç ilçesi oluyor. Günün 07:04 – 10:24 saatlerini burada geçiriyor, verilen molada yakın bölge turumuzu yapıyor ve kahvaltımızı (ekstra) uygun bir restaurantta yeme imkanımızı değerlendiriyoruz. Sonrasında yolumuza devam ediyor ve Erzurum’da 16:30’da trenden inerek bizleri bekleyen aracımıza biniyor ve otelimize doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. Yerleşme, akşam yemeği ve konaklama.



3 Gün: Erzurum – Sarıkamış – Kars

Otelde alınan kahvaltının ardından rehberimiz eşliğinde Erzurum turumuzu yapıyoruz. Üç Kümbetler, Ulu Cami, Çifte Minareli Medrese gezilerimizi yaptıktan sonra öğle yemeği (ekstra). Yemek sonrası Sarıkamış’a doğru yolculuğumuz devam ediyor. Yakın tarihimizin önemli bir olayının mahalline, destanımsı bir şekilde 90 bin askerin donarak can verdiği Allahüekber Dağı eteklerindeki Sarıkamış Şehitliğini ziyaret ediyoruz. Buradaki anlatımları dinledikten yolculuğumuza Kars’a doğru devam ediyoruz. Akşam saatlerinde otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama.



4 Gün: Ani Harabeleri – Çıldır Gölü – Kafkas Gecesi

Otelde alınan kahvaltının ardından Ermenistan sınırına yakın 2012’de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınan Arpaçay’ın yanı başında kurulan Ani’ye hareket ediyoruz. Havariler Kilisesi, Büyük Katedral, Tigran Honets (Resimli Kilisesi), Selçuklu Kalesi ve Sarayı, atalarımızın Anadolu’da yaptığı ilk cami olan Ebu’l Menucehr Cami, bu tarihi mekânda göreceğimiz başlıca eserler olacaktır. Öğle yemeği (ekstra). Yemek sonrasında, 2000 mt rakımlı Çıldır Gölü‘ne doğru yolculuğa başlıyoruz. Şeytan Kanyonu ve içindeki bir tepe üzerine inşa edilmiş olan Şeytan Kalesi ve Aktaş Gölü'nün seyri ardından Çıldır Gölü ziyaretimizi şartların elverdiği ölçüde, göl kenarında Kar kızaklarıyla kızak turu yaparak keyiflendiriyoruz. Bu güzel zaman dilimi sonrası otele dönüş, akşam yemeği sonrası Kars’ın meşhur Kafkas gecesine (ekstra) katılmak için yerimizi alıyoruz. Yöresel oyunlar, bölgesel müzikler eşliğinde güzel bir akşam geçireceksiniz.  Otele dönüş ve konaklama.



5 Gün: Kars – Erzurum – İstanbul

Otelde alınan kahvaltının ardından Kars panoramik şehir turumuz başlıyor. Tahtdüzü denilen mevkide Rusların Hollanda’dan getirilen mimar ve şehir planlamacılarının çalışmalarıyla kurulan şehirde, rehberimiz eşliğinde yürüyerek yapacağımız şehir turunda; Kars Kalesi, Beylerbeyi Sarayı, Oniki Havari Kilisesi (Kümbet Cami), Osmanlı Köprüsü ve Hamamı, Rus dönemi taş yapılarını (Defterdarlık Binası, Sağlık Müdürlüğü, Belediye’nin) görüyoruz. Öğle yemeği (ekstra). Yemek sonrası Erzurum’a doğru yolculuğumuz devam ediyor. Erzurum’u panoramik olarak turlayıp, restaurantta akşam yemeğimizi (ekstra) yedikten sonra havaalanına varıyoruz. Saat 20:25 Türk Havayolları ile Erzurum İstanbul uçuşu. Misafirlerimizi uğurlama ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://albatrosturizm.com/dogu-ekspresi-kars

    Feyzullah mah. Bağdat cad. Kaptan sok. No:2 D:6 Maltepe/İstanbul
    0216 459 17 71


    Bu çıktı 19.04.2024 05:16 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.